Dr. Cüneyt Tüzün tarafından Yapı Sağlığı ve Deprem İzleme Sistemi Kuruldu. – Yaşar Üniversitesi – İnşaat Mühendisliği Bölümü

Dr. Cüneyt Tüzün tarafından Yapı Sağlığı ve Deprem İzleme Sistemi Kuruldu.

Ülkemizin en büyük şehirlerinden biri olan İzmir için deprem en önemli doğal afetler arasındadır. Özellikle kritik yapıların deprem sonrası hasar durumunun belirlenmesi için geliştirilen en son teknolojilerden biri de “yapı sağlığı ve deprem izleme” sistemleridir. Söz konusu sistemler binaların çeşitli lokasyonlarına yerleştirilen ivmeölçerler ile binadan sürekli veri alınmasına dayanan ve olası bir deprem sonrası ölçülen veriler ile binanın deprem güvenliğinin belirlenmesi amacı ile geliştirilmiştir. Ayrıca bu sistemler sürekli aldıkları veriler ile bölgesel deprem izleme istasyonu olarak da çalışmaktadır. Yaşar Üniversitesi Kampüsü içinde bulunan T Blok binası yapı sağlığı ve deprem izleme sisteminin kurulması için seçilmiştir.